preskoči na sadržaj

Osnovna škola o. Petra Perice Makarska

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školski list

 

Kutak za vježbanje

OBJAVA INFORMACIJA O TROŠENJU SREDSTAVA
Povijesni kutak

English corner

Filmska sekcija

Erasmus+

Korisni linkovi

   

     

       

PRIJEVOZ UČENIKA PO LINIJAMA
Virtualna knjižnica

Kartolina našeg mista

 

 

e-Dnevnik

EKO ŠKOLA

  

Kalendar rada
 
 

KLUB MLADIH TEHNIČARA ZELENKA

 

    EU PROJEKT

UPISI

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

            

            

   

    

         

 

Za učitelje

        

         

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 2. 2017.

Ukupno: 148576
Ovaj mjesec: 764
Danas: 72
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Dragan Delić, 19. 10. 2016.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Ove godine, Dane kruha smo obilježili 12. listopada. Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

Obilježavanje Dana kruha osnovnim školama pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

U našem školskom prostoru postavili smo izložbu plodova, kruha i krušnih proizvoda, učeničkih radova, raznih recepata i izreka o kruhu.


Naš vjeroučitelj, don Mislav Šaškor, blagoslovio je proizvode koje su vrijedno napravili naši učenici i njihovi roditelji.

Ciljevi obilježavanja Dana kruha su upoznati djecu i učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha), približiti im blagovanje kruha i narodne običaje, poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage, upoznati učenike sa žetvenim i ostalim običajima, upoznati učenike s razlikama između ekološki zdrave hrane i genetski modificiranih organizama, ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju